Suomi on tunnettu teknologisesta innovaatiosta, ja pitkällä listalla erilaisia ohjelmistoyrityksiä yksi tunnetuimmista suomalaisista ohjelmisto-yrityksissä on F-Secure. Sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja pääkonttorin lisäksi yhtiöllä on toinen konttori Oulussa. Yhtiöllä on myös konttoreita yli kahdessakymmenessä muussa maassa. Yhtiön perustajat ovat Petri Allas ja Risto Siilasmaa, joista jälkimmäinen toimii yhtiön hallituksen puheenjohtajana tänäkin päivänä. Lisäksi julkisuudessa on totuttu näkemään tutkimuspäällikkö Mikko Hyppönen, joka kommentoi ajankohtaisia tietoturvauhkia.

F-Secure on kansainvälisesti tunnettu tietoturvayhtiö, joka julkaisee useita luotettavia ohjelmistoja niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Nykyisiä tuotteita kuluttajille ovat mm. F-Secure Internet Security, SAFE, Freedome VPN-palvelu ja lukuisat mobiiliohjelmistot. Yrityspuolella yhtiö toimittaa laaja-alaisia työasema- ja palvelinsuojauksia, yhdyskäytäväsuojauksia ja sähköpostiturvaohjelmistoja. F-Secure on myös mukana IoT-laitteistojen suojaamisessa, ja yhtiö on ollut hyvin aktiivinen tuodessaan esille myös tulevaisuuden tietoturvauhkia suurelle yleisölle. Yhtiö on tunnettu hyvästä tavastaan toimia alalla.

Stonesoft

Stonesoft perustettiin vuonna 1990 tekniikan ylioppilas Ilkka Hiidenheimon toimesta. Hän oli työskennellyt muun muassa Oraclella ja toimii tänä päivänä Stonesoftin toimitusjohtajana. Yhtiö on maailmanlaajuinen ja se on vaihtanut omistajaa muutamaan otteeseen. Vuonna 2013 McAfee osti Stonesoftin 300 miljoonan euron tarjouksella. Stonesoft myytiin eteenpäin vuonna 2016 Forcepointille; tietoturvayhtiölle, joka on Yhdysvaltain armeijan aliurakoitsija. Yhtiö onkin erikoistunut myös kyberturvallisuuteen. Yhtiöllä on pääkonttori edelleen Helsingissä ja se työllistää yli 200 henkilöä Euroopassa.

Digia

Digia on suomalainen ohjelmisto- ja palveluyritys, joka on nykyisessä muodossaan perustettu vuonna 2008. Digian historia nivoutuu kahden eri yhtiön fuusioon. 1990 perustivat Kari Karvinen, Jorma Kylätie ja Matti Savolainen SysOpen nimisen ohjelmistoyrityksen. SysOpen listautui Helsingin pörssiin vuonna 1999 ja koki voimakasta kasvua yritysostojen puitteissa. 1997 perustettu Digia Oyj ja SysOpen yhdistyivät vuonna 2005 SysOpen Digiaksi ja Digia-nimellä yhtiö alkoi kulkea vuonna 2008.

Vincit

Vincitin osaaminen keskittyy ohjelmistokehitykseen ja palvelumuotoiluun. Vincit on teknologiayritys, joka on perustettu vuonna 2007 Tampereella. Suomessa Vincit laajentui Helsinkiin vuonna 2014 ja Turussa avattiin konttori vuonna 2017. Kansainvälisesti yhtiöllä on konttori Kaliforniassa, joka on perustettu vuonna 2016. Vincit on listautunut Helsingin pörssiin ja on ollut piensijoittajien suosiossa. Alkuvuodesta 2018 Vincit myi pilvipalvelunsa ja muut ict-palvelut DataCenter Finland Oy:lle. Näin Vincit pystyy keskittymään ohjelmistokehityksen asiantuntijapalveluihin sekä palvelumuotoiluun.

Envault Corporation

Envault Corporation keskittyy massamuistien kryptaamiseen ja tietoturvaan sekä sähköpostin ja pilvipalvelun turvaamiseen. Yhtiön teknologia on seuraavan sukupolven salausmenetelmä, joka mahdollistaa luvallisten käyttäjien pääsyn tiedostoihin ilman sanansanaa. Yhtiö on perustettu vuonna 2007 ja se sai paljon huomiota startup-vaiheessaan mm. Microsoftilta. Envault on myös listattu Red Herring -lehden mukaan yhdeksi Euroopan ja maailman lupaavimmaksi teknologiayritykseksi. Yhtiö on siis kehittänyt paljon lupaavaa kiinnostusta, ja myös Suomen puolustusvoimat hankkivat suojausratkaisunsa Envaultilta.